PlayStation 5 aanbiedingen 4.5/5 (2)

De PlayStation 5 is officieel aangekondigd, maar helaas moeten we nog even wachten. Aangezien wij de aanbiedingen van gameconsoles in kaart brengen (je zou het niet zeggen) is deze pagina voor nu nog even leeg. De releases van de voorgaande PlayStations lieten zien dat er flinke prijsverschillen kunnen ontstaan. Kom dan ook zeker terug als de releasedatum nadert, om de beste PS5-deal te scoren.

Wanneer komt de PS5 uit?

Er is geen PS5 release datum aangekondigd. Sony heeft met betrekking tot de PS5 helemaal niet veel weggegeven en heeft zeker geen PS5 release datum bekend gemaakt. Als je iets leest dat beweert te weten wat de PS5 release datum is, behandel het dan met de grootst mogelijke scepsis. Wat we nu wel hebben is Sony praten over de PS5 voor de eerste keer, dat is een stap in de richting van de volledige onthulling van de console, zelfs als het is een zeer kleine stap naar dat doel.

“Op dit punt, wat ik kan zeggen, is het noodzakelijk om een volgende generatie hardware te hebben,” zei Kenichiro Yoshida, Sony baas, in een interview met de Financial Times begin oktober. Dat is niet veel zeggen, echt, maar het is een officiële opmerking van Sony die de behoefte aan een PS5 erkent.

Als we afgaan met claims van industrie-analist Michael Pachter, zou de PS5 release datum zo snel als 2020 kunnen zijn (Pachter beweerde oorspronkelijk 2019, maar herzag vervolgens de datum). Een nieuw rapport van Ace Securities suggereert dat een 2019 release datum voor PS5 nog steeds mogelijk is, maar wijst op potentiële productieproblemen die betekenen dat consoles niet snel genoeg geproduceerd zullen worden. Dit kan leiden tot een vertraging tot 2020.

Dit alles is natuurlijk theoretisch, maar het is altijd interessant om te horen wat analisten en experts al geruime tijd te zeggen hebben over de toekomst van blockbuster home consoles zoals de PlayStation 5. We denken dat 2019 een beetje vroeg is voor Sony om de volgende PlayStation uit te brengen, gezien de sterke positie die het momenteel inneemt in de markt, waarbij 2020 veel zinvoller is. Als Sony nog steeds hoog rijdt in 2019, misschien zullen we moeten wachten tot 2021. We zullen gewoon moeten afwachten.

PlayStation 5 prijs: Hoe duur wordt de opvolger van de PS4?

Het is geen groot geheim dat gamen een dure hobby is. Wat het nog duurder maakt, is dat ongeveer iedere zes jaar een nieuwe line-up van next generation consoles uitkomt met prijzen die vaak nog hoger liggen dan de voorgangers. Met de komst van nieuwe consoles volgt dan ook altijd een orkest van speculatie over wat de nieuwe prijzen gaan worden. Met de laatste console van Sony, de PS4 Pro, heeft Sony in 2016 al een vrij recentelijk een upgrade op de markt gebracht voor €399. Hoe zit dat straks met de PS5? Wat gaat de prijs van de PlayStation 5 worden? Moeten we alvast gaan sparen naar aanloop van de release?

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om deze vraag nu al te beantwoorden. De prijshistorie van Sony’s consoles is hierin belangrijk, maar ook de inflatie. Zonder exact te weten hoe de hardware van de PS5 in elkaar gaat steken, blijft het alleen kwestie van speculeren. Wanneer er meer bekend is over de opvolger van de PS4 Pro, dan voegen we meer informatie aan deze pagina toe.

Waar is de PS5 op voorraad?

Momenteel nog helemaal nergens natuurlijk. De PlayStation 5 moet eerst nog uitkomen. Waarom we deze idiote vraag alvast stellen? Aangezien we alvast goed gevonden willen worden op deze vraag wanneer die gaat spelen. De geschiedenis leert ons dat releases van gameconsoles altijd onderschat worden door fabrikanten, waardoor er tekorten onstaan en mensen lange tijd gaan moeten wachten op hun PlayStation 5. Wanneer het zo ver is, brengen wij – actueel natuurlijk – de voorraadstatus van onze partners in kaart.

Je beoordeling:

Top